For tidlig udløsning

Tidlig sædafgang er et af de mest almindelige seksuelle problemer

Lær hvordan du udfører de tre trin til at holde længere samt læs om den viden, der ligger til grund for anbefalingerne

At opleve tidlig sædafgang, altså komme hurtigere end man ønsker, er det mest almindelige seksuelle problem, som mænd oplever. Der er dog stor forskel på hvad man oplever er ”for tidlig udløsning”.

I fagkredse taler man om at hvis man oplever udløsning indenfor et minut efter samleje start, kan det betragtes som ”præmatur ejakulation”. Mange oplever dog selv at de kommer for tidligt hvis deres partner ikke har nået at nyde samlejet inden udløsningen. En del har måske en urealistisk forventning til hvor længe det er ”normalt” at holde.

På den anden side er der en del, som får udløsning allerede mens de forsøger at tage kondom på eller lige når de trænger ind i deres partner. Det er helt sikkert et problem for den enkelte hvis udløsningen kommer før man har opnået rejsning eller har nået at mærke ophidselsen.

3 trin til at holde længere:

1. Afspænd din bækkenbund
2. Brug start/stop teknik
3. Sensualitetsøvelser

Afspænding af bækkenbund er en naturlig behandling (trin 1)

Hvis du har overfladisk vejrtrækning og er opspændt i kroppen generelt, samt skynder dig, er hurtig udløsning en naturlig reaktion for kroppen. Det kan forstås som at kroppen oplever intimiteten og det seksuelle, som en trussel, som skal overstås. Fokuser da på langsommere og dybere vejrtrækning, langsommere bevægelser med mere nærvær i hver enkelt berøring.

Og da bækkenbunden helt sikkert også er opspændt når situationen føles spændt, er afspænding af bækkenbunden på daglig basis en behagelig og naturlig behandling. Se øvelsesfilm

Empelvic metoden som behandling af tidlig sædafgang

Når man overvældes af udløsningen, og måske føler at der ingen advarsel er før man kommer, skyldes det at kommunikationen mellem underlivet, især penis, bækkenbund og svulmelegemer, og hjernen, er blevet forstyrret eller nedsat. Det kan enten skyldes eller medføre for høj spænding i bækkenbunden.

Derfor er den naturlige behandling, at øge sin sansning og afspænde området. Det er netop det, der er essensen af Empelvic metoden. Sæt dig på puden og følg øvelsesfilmene. Benyt puden 5 minutter dagligt og mærk forskel allerede efter et par uger og vedvarende forbedring efter et par måneder.

Mænd og bækkenbundstræning:

”Under en udløsning trækker bækken- bunden sig sammen i rytmiske bevægelser, så ejakulatet malkes ud igennem urinrøret. En svag muskulatur i bækkenbunden kan give en sivende sædafgang. En stærk muskulatur giver kraftige ejakulationer. Ved at træne bækkenbunden mener man, at manden kan øge sin kontrol over udløsningen, volumen af sædafgangen, kraften, hvormed sæ- den sprøjtes ud, og orgasmekvaliteten.”
– Fra bogen “Hvad alle bør vide om MÆND” af læge/sexolog Jesper Bay-Hansen og psykolog/sexolog Ann-Marlene Henning

I Projekt SEXUS angav 12% at de ofte eller hver gang oplevede for tidlig udløsning. Det var mænd mellem 15 og 89 år.
(https://www.projektsexus.dk/)

Du har ret til hjælp –
80-90% af de, som oplever at få for hurtig udløsning, går ikke til lægen. Du har ret til hjælp omkring seksuelle problematikker. Enten kan din læge hjælpe eller kan henvise dig til andre, som kan. Husk at for hurtig udløsning er meget almindeligt og vær stolt over at række ud efter hjælp!

Kom igang med øvelserne:

At blive i nydelsen før du får udløsning (trin 2)

Den større eller dybere ”kontakt” til underlivet, som øvelserne skaber mulighed for, hjælper dig til at genkende, nyde og blive i ophidselsen, før den bliver til en udløsning og sikrer at din bækkenbund og nerverne indlærer metoder til at nyde mere og i længere tid, inden udløsning.

Start/stop-teknik

Denne øvelse handler om at du onanerer indtil du mærker at din sædafgang nærmer sig og da stopper. Det kræver at du kender fornemmelsen af ”point of no return” og hvordan det føles lige før. Altså at du kan mærke lige før du når det tidspunkt hvor udløsningen er sat i gang og ikke kan stoppes.

Prøv at stimulere dig selv lidt blidere end du plejer. Brug gerne en olie eller glidecreme. Gentag stimuleringen, stop før ”point of no return”. Træk vejret dybt, suk et par gange og lad ophidselsen fortage sig. Gentag stimulering og stop ca. 4-5 gange før du lader udløsningen komme. Måske udløsningen føles mere intens nu?

Start/stop teknik på Empelvic puden

Du kan med fordel udføre start/stop-teknikken mens du sidder på Empelvic puden. Da vil pudens tryk gøre dig mere opmærksom på hvordan spændinger og bevægelser i bækkenbundsmusklerne foregår i takt med ophidselse og afslapning. Og hvis du har lært at afspænde din bækkenbund på puden, er det nemt at guide din ophidselse både op og ned. Da puden nemt vaskes, kan den både tåle olie og sæd.

Start/stop-teknik med squeeze

Nogen udfører stoppet af sædafgangen, før point of no return, ved at klemme penishovedet i 10-15 sekunder, hvilket kan hjælpe til at ophidselsen falder.

Lystfulde sensualitetsøvelser med din partner (trin 3)

Har du en fast partner kan I finde lystfulde måder at være intime på, som hverken kræver rejsning eller at sædafgangen venter. Denne øvelse giver hjernen ”et sprog” for, hvad lyst uden pres er. For mange, som har oplevet præstationsangst eller andet pres, vil enhver berøring af intim karakter, være en ”potentiel trussel” om at man skal til at præstere og kan fejle. For eksempel ved at få for hurtig udløsning. Kys hinanden. Rør ved hinanden. Koncentrer jer om de sansninger i oplever. Mange har glæde af såkaldt ”sensualitetsøvelse” som vi har omtalt i detaljer her.

Manglende rejsning og for tidlig udløsning

Hvis du oplever hurtig udløsning, oplever du måske også at have rejsningsbesvær og måske perioder med helt manglende rejsning? Læs om rejsningsproblemer. De to problematikker er ofte knyttet sammen hvilket jo er helt naturligt da begge kan skyldes både opspændinger, besværet sansning og følelsen af pres eller præstationsangst.

Præstationsangst er logisk når du først har følt dig presset

Lige så snart du har haft din første oplevelse med for tidlig udløsning vil det være logisk for din hjerne at ”genskabe situationen” næste gang du ønsker sex med en partner. Såkaldt præstationsangst er for mange et kæmpe problem, som er helt naturlig når man forstår hvordan hjernen virker.

Hvis du tænker ”det må ikke ske igen”, vil din hjerne kun bemærke ”ske igen” og springe ”ikke” over. Hjernen genskaber så, nærmest som placeboeffekt, det du ville undgå. Alene af den grund er det en god idé at fokusere på noget positivt i øjeblikket. Så øv dig i at koncentrere dig om følelsen af lyst og nydelsen fremfor præstationen.

Tal med din partner!

Uanset hvilke seksuelle problemer vi oplever, er det vigtigt at få et sprog for det. Både et ”indre sprog”, som blandt andet består af, at forstå hvad det er der foregår og hvordan vi eventuelt kan handle på det. Det er også vigtigt at lære at tale med en eventuel partner. Fortæl hvad du oplever. Spørg hvad din partner oplever omkring problemet. Find nydelsesfulde oplevelser sammen, som ikke handler om netop rejsning og udløsning. Få eventuelt hjælp hos en fagperson til at finde dit eget og jeres fælles sprog.

Det er en god idé at se en læge

Hvis du begynder at opleve for tidlig sædafgang og ikke oplever et øget pres eller anden logisk grund til at situationen pludseligt opstår, bør du gå til din læge. Det kan nemlig ind imellem hænge sammen med forhøjet stofskifte eller irritation i prostata (kronisk postatitis)

Bestil Empelvic bækkenbundspuden i dag

Scroll to Top