Prostata – dejlig men besværlig?

Prostata er en potentielt dejlig kirtel, men når den vokser, kan den give en del irriterende problemer. Flere af disse kan afhjælpes ved træning med Empelvic.

Sæt dig på Empelvic puden og følg øvelsesfilmene

Hvad er prostata?

Prostata er en “valnøddestor” kirtel, som producerer sædvæske. Den kaldes også blærehalskirtlen.

Din sædvæske blandes ved prostata med sædcellerne og hjælper både sædens transport og funktion.

Hvor sidder prostata?

Prostata sidder foran endetarmen under blæren. Den omslutter – og støtter -blærehalsen, altså udgangen fra blæren til urinrøret.

Den kan mærkes ved at indføre fingeren i tarmen og trykke fremad. Det er sådan en læge vil undersøge om den virker forstørret hvis der er problemer. Det er almindeligt at prostata vokser med alderen på grund af testosteronpåvirkning.

Læs her om forstørret prostata

Prostata, mandens G-punkt?

Prostata kaldes nogle gange mandens G-punkt fordi den svulmer ved seksuel ophidselse og fordi nogen oplever det som lystfyldt at få den stimuleret. Nogen kan opnå orgasme ved massage af prostata.

Prostataorgasmer

De, som oplever prostataorgasmer, oplever at orgasmerne føles mere intense og at sæden er mere “vandig”. Det skyldes at prostata producerer mere væske ved massage. For at kunne nyde stimulation af prostata er det nødvendigt at kunne afspænde bækkenbunden. Det kan du lære ved at bruge Empelvic puden.

Skal tisse om natten?

Hvis du begynder at opleve at din tissestråle bliver mindre kraftig, det er svært at tømme blæren og du skal tisse hyppigere samt eventuelt skal op og tisse flere gange om natten, kan det skyldes helt almindeligt voksende prostata. Det vil uanset grunden ofte medføre en spænding i bækkenets muskler, som du med fordel kan behandle med Empelvic.

Inkontinens

Drypper du eller får pludselig ukontrollérbar tissetrang, kaldes det inkontinens.

Læs mere om mænd og inkontinens her

Tal med lægen om prostata

Hvis du oplever blod i urinen eller sæden, aftagende mængde af sæd ved udløsning, vedvarende smerter ved anus eller mellemkødet, ændret vandladningsmønster eller rejsningsbesvær bør du tale med din læge.

Ofte vil symptomer i form af ændret vandladningsbesvær skyldes almindelig ufarlig forstørret prostata, men tal med din læge så du kan føle dig sikker!

På Sundhed.dk kan du også læse om godartet forstørrelse af prostata

Hvis du ønsker en dejlig kontakt...

Uanset om du har oplevet problemer med din prostata og vil genvinde en behagelig kontakt til underlivet eller du blot ønsker at udvikle din kropsfornemmelse, er Empelvic en måde at fin-tune kommunikationen mellem hjernen og underlivet, massere vævet i bunden og afspænde en eventuelt opspændt bækkenbund.

Allerede efter 20 minutter fik jeg en fornemmelse af, at jeg fik mere styrke i mine muskler.

Bestil Empelvic bækkenbundspuden i dag

Scroll to Top