Overgangsalder

Nogen opdager knapt at de er i overgang før menstruationerne er udeblevet, mens andre er ekstremt plaget i mange år af symptomer på hormonernes udsving.  

Hvorfor bruge Empelvic i overgangsalderen?

At træne sin bækkenbund med Empelvic medfører at man både får trænet bækkenbundens elasticitet og får øget blodgennemstrømningen i området. Det kan være med til at behandle og lindre nogle af de gener, som mange oplever i menopausen og perimenopausen. Blandt andet kan udsving og fald i østrogen medføre inkontinens og slimhinde ubehag i vulva/vagina. Desuden vil de mange udsving ofte forværre eventuel forstoppelse, som igen forværrer eventuelle nedsynkninger og dermed kan øge eventuel inkontinens. Det bliver hurtigt som en dårlig cirkel af gener, som forværrer andre gener. Med Empelvic kan du forsøge at bryde cirklen og øge elasticitet og cirkulation i underlivet. 

Hvorfor bruge mælkesyrebakterier?

Nogle bløder meget og hyppigt i perimenopausen. Selve blødningen kan gøre det svært at holde en god bakteriebalance i skeden. Østrogen-udsvingene, som skaber blødningsforandringerne kan i sig selv forværre eventuelle vulva-ubalancer og hyppihgt brug af bind med deraf følgende fugtigt miljø i området, gør det ofte nærmest umuligt at opretholde eller nå at genoprette den sunde behagelige bakteriekultur. Istedet plages man måske af kløe, svien og en generel fornemmelse af at være i ubalance. Nogen beskriver det som både alt for tør og helt fugtig på en gang. Når man tager orale mælkesyrebakterie, går de gennem systemet og koloniserer vulva/vagina og er emd til at genoprette balancen. Femidur indeholder 2 slags mælkesyrebakterier, som begge er en del af den sunde bakterieflora. De er veldokumenterede og det er for mange rart at de skal sluges. 

Overgangsalderen er den periode hvor man går fra at have haft cyklusser siden puberteten, til at ophøre med at have cyklus. Man kalder det perimenopausen fra hormonniveauerne begynder at forandres til menstruationerne er ophørt. Menopause defineres som et år efter den sidste menstruation. 

Man mener at 1/3 ikke mærker symptomer i overgangen. 1/3 mærker gener, som kan håndteres ved hjælp af tips og tricks og prøven sig frem. 1/3 er så hårdt ramt at det kraftigt påvirker livskvaliteten og påvirker både relationer, identitetsfølelse, eventuelt arbejdsforhold og er meget belastende kropsligt. 

Belastningerne skyldes store udsving i både østrogen og progesteron-niveauer. Både østrogen og progesteron påvirker mange dele af kroppen og psyken og udsvingene kan derfor give så forskellige problemer som smerter, hjernetåge, blødningsforstyrrelser, inkontinens, udmattelse, vulva-ubehag, tørre slimhinder og meget mere.  

Husk at du kan få en tid hos lægen og tale de oplevelser du har igennem. Måske nogle af generne skyldes andre problematikker, som du med fordel kan finde og behandle. Måske du kan få hjælp af lægen og eventuelt en henvisning til en gynækolog. 

Nogle vælger her at behandle deres gener med hormontilskud. Andre finder vej ved kostændringer, kosttilskud, træning og, hvis muligt, ændrede forhold omkring arbejde eller andet som belaster i den belastende tid. 

Vi ønsker at alle kender til muligheden for at lindre med Empelvic og Femidur. Du er altid velkommen til at skrive til os med spørgsmål! 

Scroll to Top