Coretræning

Effektiv træning med fokus på core

Uanset om du er cykelentusiast, løfter vægte, løber eller træner målrettet på anden vis, er det essentielt at din kernemuskulatur er stærk og stabil.

Din core – eller din kernemuskulatur – er essentiel for at al anden muskulatur fungerer. Din bækkenbund er ankeret for din kerne. Træner du med Empelvic kan du føle at du hurtigt får langt mere styrke i resten af kroppen!

Styrk din bækkenbund

 

Start fra bunden

Start altid din træning med at sikre at bækkenbunden er vågen, adræt og i samspil med diaphragma, din åndedrætsmuskel.

Sikrer du det, kan du træne dine skrå mavemuskler, din lænd og dine balder langt mere effektivt.

Hvad er Core eller kernemuskulatur?

Core er betegnelsen for de muskler, der ligger inderst, altså danner din kerne. Den består af dit mellemgulv (din vejrtrækningsmuskel), dine dybe mavemuskler, din bækkenbund og dine rygmuskler. Din core stabiliserer rygsøjlen og bækkenet.

Hvis din core ikke er i stand til at bevæge sig fleksibelt, bliver resten af kroppen nødt til at søge at kompensere. Det kan typisk give smerter og forhindre at den øvrige muskulatur kan trænes optimalt.

Stærk kerne-muskulatur er dit fundament

En stærk core er altså fundamentet for alle dine bevægelser, dit velbehag og kvaliteten af din øvrige træning. Når kernen er stærk, forebygger det skader og holder dig stabil. Det øger din udholdenhed og ydeevne og forhindrer at du ”falder sammen” når du sidder/står stille i længere tid.

Typisk fejl i coretræning

Mange fokuserer i deres coretræning på at trænemave, ryg og hofter, men overser bækkenbundens essentielle placering som anker for kernen. Ved at tage udgangspunkt i at sikre en stabil og stærk bækkenbund får du langt mere ud af din coretræning.

Bækkenbund og mellemgulv

Din bækkenbund bevæger sig i samspil med din vejrtrækning. Forestil dig at når du trækker luft ind, trækker din bugmuskel nedad og din bækkenbund gør det samme. Omvendt, når du puster ud, trækker mellemgulvet sig sammen og opad og det samme gør bækkenbunden. Når samarbejdet mellem vejrtrækning og bækkenbund fungerer optimalt, sikrer det en stabil kerne som resten af kroppen kan arbejde ud fra.

Nem metode

Vi har vundet en designpris for vores metode, som guider dig til at øge din bunds styrke i samarbejde med resten af din krop. Du sætter dig på puden og følger øvelsesfilmene. Ca. 5 minutter dagligt.

Virkningen skyldes at du genetablerer hjernens fokus på din cores samarbejde og både øger blodgennemstrømning og stimulerer nerver i området.

Scroll to Top