Coretræning

Effektiv træning med fokus på core

Uanset om du er cykelentusiast, løfter vægte, løber eller træner målrettet på anden vis, er det essentielt at din kernemuskulatur er stærk og stabil.

De fleste ved nok at stærk ryg-, mave og ballemuskulatur er vigtige for at kunne forbedre præstationer i både cykling, løb og styrketræning, men kæden er ikke stærkere end det svageste led og da de fleste overser bækkenbundens unikke betydning i deres træning, går der mange kræfter til spilde i forsøget på at opnå bedre resultater.

Vi har gjort bækkenbundstræning nem og intuitiv og giver dig dermed et kæmpe forspring i din træning.

 

Hvad er Core eller kernemuskulatur?

Core er betegnelsen for de muskler, der ligger inderst, altså danner din kerne. Den består af dit mellemgulv (din vejrtrækningsmuskel), dine dybe mavemuskler, din bækkenbund og dine rygmuskler. Din core stabiliserer rygsøjlen og bækkenet.

Hvis din core ikke er i stand til at bevæge sig fleksibelt, bliver resten af kroppen nødt til at søge at kompensere. Det kan typisk give smerter og forhindre at den øvrige muskulatur kan trænes optimalt.

 

Stærk kerne-muskulatur er dit fundament

En stærk core er altså fundamentet for alle dine bevægelser, dit velbehag og kvaliteten af din øvrige træning. Når kernen er stærk, forebygger det skader og holder dig stabil. Det øger din udholdenhed og ydeevne og forhindrer at du ”falder sammen” når du sidder/står stille i længere tid.

 

Typisk fejl i coretræning

Mange fokuserer i deres coretræning på at trænemave, ryg og hofter, men overser bækkenbundens essentielle placering som anker for kernen. Ved at tage udgangspunkt i at sikre en stabil og stærk bækkenbund får du langt mere ud af din coretræning.

 

Bækkenbund og mellemgulv

Din bækkenbund bevæger sig i samspil med din vejrtrækning. Forestil dig at når du trækker luft ind, trækker din bugmuskel nedad og din bækkenbund gør det samme. Omvendt, når du puster ud, trækker mellemgulvet sig sammen og opad og det samme gør bækkenbunden. Når samarbejdet mellem vejrtrækning og bækkenbund fungerer optimalt sikrer det en stabil kerne som resten af kroppen kan arbejde ud fra.

 

Hvad låser bækkenbunden?

Når vi fødes er bækkenbunden netop fleksibel og i et optimalt samspil med mellemgulv/vejrtrækning. I løbet af livet bliver den rigid og mister sin elasticitet. Dette sker både når vi bevæger os for lidt og når vi træner uden fokus på dette vigtige samarbejde. Stress og andre ydre belastninger kan også påvirke bækkenbunden. Den fastlåste, rigide ofte overspændte bækkenbund er altså naturligt forekommende når vi ikke har en naturlig træning af bunden indarbejdet i vores træning og vores dagligdag. Den låste bund forhindrer at den øvrige kerne kan bevæge sig, nedsætter blodtilførsel lokalt og til den øvrige muskulatur.

 

Hvad kan du gøre?

Vi har udviklet en metode, der totalt har ændret måden man kan træne sin bækkenbund på. Når du benytter vores metode bliver samarbejdet i selve din core og med resten af dit bevægemønster optimeret således at enhver øvelse du ellers laver benytter samarbejdet og styrker kernen.

 

Resultater:

Ved at styrke din kerne gennem din bækkenbund, opnår du udover optimering af din generelle træning, forebyggelse og/eller behandling af:

  • Rectus diastase (delte mavemuskler)
  • Inkontinens
  • Smerter i underlivet
  • Nedsynkninger (prolaps)
  • Dårlig mave/tarm-funktion
  • Dårlig blodgennemstrømning
  • Seksuelle problemer (lyst, rejsning, orgasme)

Nem metode

Vi har vundet en designpris for vores metode, som guider dig til at øge din bunds styrke i samarbejde med resten af din krop. Du sætter dig på puden og følger øvelsesfilmene. Ca. 5 minutter dagligt.

Virkningen skyldes at du genetablerer hjernens fokus på din cores samarbejde og både øger blodgennemstrømning og stimulerer nerver i området. 

Rectus diastase (delte mavemuskler)

Er betegnelsen for en forstørret afstand mellem mavemusklerne. Det skyldes en svækkelse af det bindevæv som normalt holder os fleksible i midten af maven. Rectus diastase rammer både mænd og kvinder. Det er en helt almindelig tilstand umiddelbart efter en fødsel. Helingen af bindevævets fleksibilitet sker IKKE gennem træning af mavemusklerne. Det er essentielt for fremgang og samling af maven, at starte med at arbejde med coremuskulaturens anker – bækkenbunden – og dens samarbejde med vejrtrækningen. Det øgede samarbejde mellem bund og mellemgulv kan da danne grund for at resten af kernen vækkes (også i samspil med baller og ryg) og bindevævet (fascierne) ned gennem maven, kan vækkes til at fungere igen.

Cykling, rejsning og blæretømning

Ved intens cykeltræning sker ofte en nedsætning af bevægelighed og blodgennemstrømning i bækkenbunden. Dette medfører ofte besvær med at tømme blæren, hvilket på sigt kan belaste urinvejene. Desuden viser flere studier at mange cykelryttere har svært ved at opnå rejsning i op til en måned efter en intens træningsperiode og op til 7% fortsat har problemet efter en måned.

Scroll to Top