Overaktiv blære

Skal du tisse hele tiden og er oppe og tisse flere gange om natten? Det er meget almindeligt at udviklingen trækker i den retning, men hvis du ikke modvirker det ved at lære at tømme din blære godt og sikre at du får spændt af, kan det blive endnu værre.

Brug Empelvic – køb her

Skal du tisse hele tiden?

Skal du tisse hele tiden kan det også skyldes at din prostata vokser, hvilket kan være helt normalt. Læs mere om prostata her

Natlig vandladning/nykturi, ødelægger jo din søvn. Måske din rejsning også føles anderledes og du oplever efterdryp når du tisser? Læs mere om rejsningsudfordringer her

Tisser om natten

Laver din krop mere urin om natten, kan det skyldes alt lige fra snorken/søvnapnø til hormonelle forandringer. Hurtigt bliver det også et problem i forhold til penismusklerne (din bækkenbund) da de bliver opspændte og irritable.

Du kan også være opmærksom på om du drikker for meget væske for sent på dagen.

Tømmer du blæren ordentligt?

Endelig kan det skyldes dårlig blæretømning, altså at du slet ikke får tømt blæren når du tisser. Så begynder du nok at presse mere på for at prøve at tømme, men det gør det bare endnu værre. Så spænder penismusklerne op og lukker af for tømningen. Hjernen mister også sin fornemmelse for om blæren er tømt eller ej og en dårlig cirkel af efterdryp, hyppig vandladning og træthed er meget sandsynlig.

Empelvic hjælper dig med at bryde cirklen og få fornyet gennemstrømning igen: Køb her

Tisser du hyppigt er det også vigtigt at lægge mærke til om du har andre tegn, der kunne skyldes blærebetændelse (blod i urinen, feber eller føler dig diffus). Er du i tvivl om det, skal du tale med din læge.

Tal med lægen

Det er helt normalt at prostata vokser med alderen og da den sidder rundt om urinrøret, kan det også medføre at du oplever at skulle tisse hele tiden. For at være sikker på årsagen til, at du har fået en overaktiv blære, bør du tale med din læge hvis du oplever:

  • Hyppig vandladning
  • Ufrivillig vandladning / inkontinens
  • Slap stråle
  • Svært ved at starte strålen
  • Efterdryp
  • Ikke kan få udløsning
  • Impotens
  • Natlig vandladning

Bestil Empelvic bækkenbundspuden i dag

Scroll to Top