Lyst og orgasme

Orgasme og lyst er uløseligt knyttet til en bækkenbund, der kan mærkes trygt og nysgerrigt, samt kan bevæge sig frit.

Orgasme er – udover en generel følelse i hele kroppen og følelserne – sammentrækninger i bækkenbundens muskler. Når de enten er ømme, er svære at mærke eller føles utrygge, er orgasmen enten svær at nå eller gør ondt.

Empelvic kan opleves som en direkte kanal til din egen bund. Du kan lære at spænde og afslappe musklerne og få meget større sansning af området.

Køb Empelvic her

 

Lyst som fysisk impuls

Seksuel lyst kan starte som en fysisk impuls når du mærker gennemstrømning og fyldning af svulmelegemerne i klitoris.

Når klitoris fyldes af blod – kvindelig rejsning – presses klar væske fra blodbanen gennem vævet og ind i vulva og skeden så du bliver våd.

Det kan føles som det dunker og du får lyst til at røre eller blive rørt.

Hvad er klitoris?

Klitoris er et organ med svulmelegemer. Det betyder at den kan svulme op når den fyldes med blod. Størstedelen af klitoris findes inde i kroppen som skafter/ben, der henholdsvis ligger langs urinrøret og omkranser vulva. Den yderste del kaldes glans eller klitorishovedet og er den del der stikker frem forrest i vulva.

Overstimulering?

I klitoris-hovedet er der flere nerveender end i noget andet sted i kroppen. Det giver stor følsomhed og nogle gange kan direkte stimulering blive “for meget”. Denne overstimulering kan gøre at man mister lysten og ophidselsen. At stimulere ved og omkring klitorishovedet kan give mulighed for ophidselse uden overstimulering. Glans-klitoris er mere eller mindre dækket af forhud. Forhuden er en lille “hætte”, der for nogen dækker hele hovedet og er sammenvokset og for andre kan den trækkes tilbage.

Klitoris-hovedets størrelse

Størrelsen af klitoris-hovedet er meget individuel fra en lille ærts størrelse til en tommelfinger. Det har ingen betydning for lystfølelsen og det eneste interessante er, din mulighed for at mærke lysten og lære hvordan netop du kan lide at røre og blive rørt.

Klitoris-orgasme eller skede-orgasme?

De to begreber stammer fra at man ikke tidligere har kendt til anatomien i underlivet. Om man stimulerer sig til orgasme via skeden eller de ydre dele af klitoris er ikke af betydning. Begge dele har at gøre med at stimulere nerver, at lade blodet flyde frit og at mærke nydelse. Ved penetrationssex stimuleres altså også klitoris nerver.

G-punkt

Det omdiskuterede begreb blev defineret af en mandlig læge – Gräfenberg. Man taler om et område forrest i skeden nogle centimeter inde, der for nogen kan føles intenst lystfyldt. For andre føles det enten ligegyldigt eller ubehageligt at blive stimuleret der. Mærker du på din skedes forside opdager du, at overfladen generelt er anderledes her end i resten af skeden. Den kan føles som overfladen på en valnød.

G-punktsorgasme og sprøjteorgasme

Bag overfladen er fundet forskellige udviklinger af kirtelvæv hos forskellige kvinder. Nogle vil opleve at området hæver op ved ophidselse og nogen kan få orgasme ved denne berøring. Orgasmen kan da ofte føles anderledes. For nogen vil orgasmen blive til en såkaldt sprøjteorgasme med udløsning af større eller mindre mængder væske. Man ved endnu meget lidt om hvad denne væske består af, men den er ikke, som man tidligere har sagt, blot urin.

Orgasmer kan ikke gradueres

Det vigtige ved orgasmer er, at du har ret til at opleve dem hvis du har lyst. Der er ikke nogen orgasmer, der er finere end andre og kun du kan vide hvad der føles godt for dig.

Find dine orgasmer uden pres

Har du svært ved at komme frem til orgasmen er det essentielt at du har mulighed for at undersøge din lyst og dine muskler uden pres fra andre. Når du sidder på Empelvic puden og bruger dine vejrtrækninger (som du lærer i øvelsesfilmene) kan du i dit helt eget tempo udvide din sansninger og lade dine muskler blive fleksible og trygge at bevæge.

Gå en sansende lyst-tur

Lyst og ophidselse kan også opstå fra ydre stimuli. Læg mærke til om noget giver dig lystfornemmelser. Gå en tur og brug dine sanser. Duft til mennesker. Læg mærke til forskellige kropsdele og hvilke der fanger din opmærksomhed. Lyt til stemmer omkring dig. Er der nogle stemmer du har lyst til mere af?

Lyst-tanke-leg

Når du har ro kan du lægge dig i en afslappende stilling. Send dine tanker afsted til tidspunkter i livet hvor du har oplevet at mærke lyst. Visualisér situationen. Du kan selv ændre på mindet og lege med det ved for eksempel at træde tættere på en du er nysgerrig på, i tanken. Forestil dig at du dufter til vedkommende. At du må røre eller bede om at blive rørt som du vil. I denne tanke-leg er ingen skam. Der er ikke noget du ikke må lege med i tanken.

Musklerne i lysten

Mens du er i lyst-tanke-legen, kan du bruge de vejrtrækninger du har lært i Empelvic metoden. Skift mellem afspænding og spænding i bækkenbunden. Mærk efter hvad, der føles godt og om du får lyst til mere af noget af det.

Onani

At onanere betyder at stimulere forskellige dele af din krop og dine kønsdele. Det er meget forskelligt hvordan man gør. Du kan også benytte forskellige dimser, der for eksempel giver vibration eller pust. Du kan ikke gøre forkert i onani. Mærker du ophidselsen, men kan ikke nå til orgasme kan du prøve dig frem med de vejrtrækninger du har lært i Empelvic og blive tryg ved at skrue op og ned for ophidselsen.

Bestil Empelvic bækkenbundspuden i dag

Sensualitetsøvelse

Har du en partner som også er nysgerrig på at udforske lysten, kan det virkelig anbefales at lave sensualitetsøvelsen sammen. Det handler om at udforske lyst sammen, men uden nogen form for pres. Det er derfor vigtigt at begge parter forstår at man ikke kan eller skal præstere noget i øvelsen, men tvært i mod have mulighed for at udforske uden risiko for at fejle. Se øvelsen her

Scroll to Top