Knibeøvelser

Knibeøvelser betyder bækkenbundsøvelser

Knibeøvelser – eller bækkenbundsøvelser – anbefales ved en lang række problemer. Mange er dog i tvivl om de gør det rigtigt og mange kommer til at spænde i de forkerte muskler når de gerne vil træne bækkenbunden.

Når du sidder på Empelvic puden og følger øvelsesfilmene bliver du guidet så du slipper for tvivlen.

Bækkenbundsøvelser anbefales

Når kvinder:

  • Er inkontinente (har ufrivillig vandladning)
  • Har nedsynkninger (prolaps)
  • Har smerter/myoser/overspændte muskler
  • Har svært ved at få orgasme
  • Er gravid
  • Har født (også efter kejsersnit)
  • Oplever vaginisme
  • Gerne vil styrke din kernemuskulatur

For mænd se her

Knibeøvelser eller bækkenbundstræning?

Tidligere troede man at man blot skulle knibe (spænde) i musklerne for at styrke bækkenbunden. Derfor kaldte man øvelserne knibeøvelser. Nu ved man, at for at træningen skal give resultater, skal man bruge lige så meget tid på at afspænde musklerne. Mange af de problemer, man gerne vil behandle, skyldes faktisk at musklerne er alt få opspændte.

bækkenbundspude

Hvad er bækkenbund?

De muskler, der sidder i bunden af bækkenet, kaldes bækkenbunden. De går fra halebenet bagtil og frem til kønsbenet fortil. Gennem musklerne er der åbninger til anus, skeden og urinrøret. Når man spænder i musklerne trækkes de frem og lukker dermed for åbningerne. Når musklerne afslappes, kan åbningerne give passage til for eksempel urin og afføring.

Bækkenbunden kan bevæge sig aktivt, når du ønsker det OG bevæger sig som refleks med vejrtrækningen og resten af kroppen.

Hvordan laver man bækkenbundsøvelser?

Når du sidder på Empelvic puden kan du mærke musklerne bevæge sig reflektorisk når du følger øvelserne. Så kan du træne dem til at kunne strækkes, spændes og afslappes endnu bedre. Hvis man blot kniber, kommer man ofte til at spænde i baller, lår og mave i stedet og mærker slet ikke de dybereliggende bækkenbundsmuskler. Det problem undgår man med Empelvic.

Bedre vaner

Når du er blevet bekendt med Empelvic metoden og har lært at mærke din bækkenbund bedre, kan du bruge øvelserne i hverdagen. Når du skal løfte noget, bruger du dine nye spændingsteknikker. Når du skal på toilettet bruger du afspændingen så du kan tømme din blære ordentligt eller kan have afføring. Gradvist bliver de nye og bedre bevægelser en vane for din krop og sker mere og mere af sig selv.

Hvor meget skal man træne?

Du bruger puden ca. 5 minutter om dagen og mere hvis du har lyst. Mens du lærer metoden at kende, skal du være fokuseret når du træner. Når du kender det bedre, kan du også sidde på puden mens du laver noget andet ind i mellem.

Bækkenbund og åndedræt

Når vi trækker luft ind, strækker bækkenbunden sig.

Når vi puster ud, trækker bækkenbunden sig frem og lidt op, altså spænder naturligt.

Når udåndingen er afslappet, som et suk, mens kæber og læber er afslappede, da afslappes bækkenbunden også.

Behagelige bækkenbundsøvelser

Disse samspil bruges netop i Empelvic metoden. Pudens tryk gør, at du kan mærke og styrke det musklerne. Derfor bliver det gradvist tydeligt for dig hvordan netop dine muskler har brug for at blive trænet. Træningen er behagelig. Du styrker dine bækkenbundsmuskler og deres mulighed for at gøre alt det dejlige de kan når de er fleksible og stærke. Derfor har Empelvic vundet Danish Design Awards 2020.

Træn din bækkenbund – køb puden her

Knibeøvelser empelvic

Bestil Empelvic bækkenbundspuden i dag

Scroll to Top