Om puden og metoden

Vi har gjort bækkenbundstræningen nem og behagelig. Vores metode følger kroppens naturlige mønstre. Læs her om puden, metoden og bækkenbundstræning

Empelvic pudens tryk giver mere sansning

Det er så enkelt, at når man sidder på puden kan man mærke det område den trykker mod. Det gælder både overfladen, men også musklerne og bindevævet længere inde, som tilsammen udgør bækkenbunden. Nogen kan mærke det med det samme og andre skal træne over noget tid.

Empelvic metoden benytter kroppens egne ønsker

Når du træner med Empelvic metoden understøtter du bækkenbundens naturlige behov.
For eksempel laver du et blidt ”knib” mens du ånder ud. Og søger at slippe spændingen når du sukker.

Empelvic metoden kan lindre/behandle følgende problemer:

Når hjernen skal udvikle sig, skal den mærke hvor behovet er

Udover at man selv, bevidst, mærker sin bund, kan hjernen også ”opdage” at det er det område, den skal skabe mere kontakt til. Så kan man begynde at give hjernen informationer om hvordan underlivet har det og hvad det har brug for. Blot det at sidde på puden, guider hjernen hen til området og kan således have en effekt.

Bækkenbundens samspil med vejrtrækningen

Indånding:
Bækkenbunden skal kunne strække sig når vi trækker vejret ind. Det skal ske uden at den mister sin spænding. Så når vi trækker luft ind, giver bunden sig ligesom maven udvides.

Udånding:
Når vi puster/ånder ud, vil bækkenbunden gerne trække sig sammen, fremad og lidt opad. Den vil altså gerne spænde op/knibe når vi puster ud.

Sukket:
Når vi sukker dybt (gerne med lyd) og slapper af i kæben og tungen, vil bækkenbunden gerne afslappes. Den finder sin mest afslappede position og tillader således blodgennemstrømning til musklerne så de iltes. Det er vigtigt at skelne et suk fra en almindelig udånding.

“Det er som min hjerne får en masse data, så jeg bare ved at sidde på puden får det bedre”

Trykket fra empelvic puden giver en indre feed back til hjernen om, hvilke muskler og strukturer, vi skal arbejde med, når vi laver bækkenbundsøvelser.

Den naturlige bækkenbund er fleksibel

Når vi fødes er bækkenbunden fleksibel og reagerer reflektorisk på vejrtrækningen. Den reagerer også på stimuli inde- og udefra. For eksempel en fyldt blære og berøring. I løbet af livet bliver bækkenbunden mere rigid og mister sin elasticitet og sin evne til at reagere. Det gælder for alle mennesker og især efter fødsler, sygdomme eller stressede situationer.
Da skal du aktivt lære din bækkenbund at strækkes og trække sig sammen igen. Det er det du gør ved at træne med Empelvic metoden. Du hjælper din bækkenbund med genvinde ungdommens elasticitet.

Dine reflekser svækkes gennem livet 

Et eksempel på en af bækkenbundens reflekser, er at den allerede inden et host eller nys, sørger for at trække sig sammen. Når bækkenbunden er blevet ufleksibel på grund af livets belastninger, mister den evnen til denne refleks.

Du genoptræner dine reflekser med Empelvic metoden

Empelvic metoden bruger pudens tryk til at kontakte hjernen og nervesystemet. Således genfindes reflekserne og fleksibiliteten når du guides i metoden via øvelsesfilm eller af en behandler.

Er det det samme som knibeøvelser? 

Ja, bortset fra at traditionelle knibeøvelser kun har haft fokus på opspænding og, at Empelvic også lærer dig den vigtige afslapning. Desuden er de ”knib” eller opspændinger vi ønsker for dig, blidere og mere i overensstemmelse med hvad kroppen naturligt gør. Derfor risikerer du ikke at overanstrenge musklerne og skabe spændinger ved at træne.

Bækkenbunden er en fællesbetegnelse for de strukturer, der danner bunden i dit bækken. Den støtter underlivsorganerne  og er hovedansvarlig for, at du kan holde på urin og afføring.

Hvilke problemer løses ved bækkenbundstræning?

En del problemer skyldes at bækkenbunden er blevet rigid og skal behandles ved at genoptræne bækkenbundens elasticitet. Omvendt kan et problem medføre at bækkenbunden bliver ufleksibel. Da skal bækkenbunden trænes samtidigt med at det grundlæggende problem løses. Bækkenbundstræning anbefales derfor ved en lang række problematikker. For eksempel: Inkontinens, rejsningsproblemer, spændinger i underlivet, orgasmeproblematikker, forstørret prostata, vaginisme, for tidlig udløsning og hyppig vandladning.

Både til mænd og kvinder

Alle mennesker har en bækkenbund. Alle bækkenbunde vil gerne kunne bevæge sig frit og fleksibelt for at kunne holde på urin og afføring samt sikre blodgennemstrømning og lystfornemmelse i kønsdelene. Det har tidligere kun været kvinder, som fik at vide at bækkenbunden skulle trænes. Mænd har fået at vide at de skulle have en pille eller skulle opereres hvis noget var galt. Med Empelvic metoden får alle mulighed for naturligt at understøtte bækkenbundens behov og nyde glæderne ved en fleksibel bækkenbund.

Vejrtrækning og bevægelse af kroppen, udløser reflektorisk bevægelse af bækkenbunden. Når du kan mærke hvordan din bækkenbund bevæger sig i dette samspil, bliver det nemt at lære aktivt at opspænde og afspænde den.

Når bækkenbunden bliver nøglen til at forstå og nyde 

Forudsætningen for at mærke lyst er at turde og kunne sanse underlivets signaler. En orgasme består blandt andet af rytmiske sammentrækninger af bækkenbunden. Empelvic metoden er således en nøgle til både at øge sin nydelse, sin lyst og sin orgasme.

Kan metoden løse problemer for alle?

Metoden kan lindre for alle og behandle en lang række problemer for mange mennesker. Nogen vil dog have brug for en personlig vejledning og eventuelt en tværfaglig indsats. For eksempel hvis spændinger i bækkenbunden er opstået i sammenhæng med en traumatisk begivenhed, kan det være nødvendigt også at få personlig støtte til at slippe spændingerne.

Hvordan træner man bedst sin bækkenbund?

God bækkenbundstræning handler om både at kunne aktivere (spænde op i) sine muskler og at kunne afspænde (afslappe) sine muskler. Samtidigt er det vigtigt at af- og opspænding foregår i samarbejde med vejrtrækningen og kroppens øvrige bevægelser. På den måde understøtter man det kroppen gerne vil og sikrer, at enhver vejrtrækning og bevægelse med tiden bliver en bækkenbundstræning i sig selv. Det er lige netop disse bevægelser, som Empelvic metoden støtter og guider dig i. Det er da bæredygtigt!

“Jeg troede faktisk at min bækkenbund var helt vild dårlig, men nu kan jeg jo mærke at den bevæger sig som den skal og det er rart”

Fakta om bækkenbundspuden

Puden er produceret i EVA skum.

Den kan vaskes i maskine eller afsprittes.

Puden måler 19 x 6 x 4 cm (L x B x H)

Vi vandt Danish Design Award 2020 med puden i kategorien Healthy Life – Link: https://danishdesignaward.com/2020/11/empelvic-empelvicpuden-forbedrer-livskvaliteten/

Puden til kvinden

Puden til manden

Bestil Empelvic bækkenbundspuden i dag

Scroll to Top