Spændinger i underlivet

Har du spændinger i underlivet og/eller såkaldte myoser, vil du elske at lære at afspænde og massere bækkenbunden.

Det lærer du med Empelvic metoden. Du sætter dig på puden og følger øvelsesfilmene. Efterhånden som du lærer afspændingen at kende, kan du lettere bemærke spændingerne og slippe dem i løbet af dagen.

Myoser

Myoser betyder ufarlige muskelinfiltrationer/knuder og er den mest almindelige årsag til smerter i underlivet. Der vil ofte opstå myoser i underlivet hvis man har haft en periode med spændinger i området.

Spændinger i underlivet er en fællesbetegnelse for at have muskelspændinger i bækkenbundens muskler eller psoasmusklen. Psoasmusklen forbinder overkroppen med underkroppen og går igennem vores bækken.

Bækkenbunden

Bækkenbundens muskler er en fællesbetegnelse for de muskler, som sammen med bindevævet, danner bunden af vores bækken. Begge muskelgrupper kan spænde op i kortere eller længere tid, og give følelse af smerte eller ubehag, ligesom vi kender det fra nakke- og skulderspændinger.

Hvorfor får vi spændinger?

Spændinger i underlivet kan opstå af mange årsager. Stress og følelsesmæssig påvirkning kan forplante sig til vores væv og give spændinger. Blærebetændelse, menstruationssmerter, inkontinens eller bekymring for at bløde igennem kan også give.

Vaginisme

Hvis spændinger i underlivet sker som en refleks ved berøring eller tanken om berøring og lukker skeden til, kaldes det vaginisme. Læs om vaginisme her

Hvordan behandles myoser og spændinger?

Uanset hvordan spændingerne og myoserne opstod, er det rart både at lære at afspænde og få en fornemmelse af om noget i underlivet bekymrer dig.

På Empelvic puden kan du, i dit helt eget tempo, massere musklerne mens du lærer at bruge dit åndedræt til at slippe spændingerne. Nogle af de problemer, der kan have startet situationen kan også behandles med metoden (for eksempel inkontinens) og du må altid henvende dig til din læge hvis du er bekymret for noget i dit underliv!

Afspændingsøvelse

Når du har lavet dine øvelser på Empelvic puden kan du lægge dig ned med fødderne oppe på en stol. Bemærk underlaget og at det “griber dig” så du kan give helt slip i skuldre, nakke, hofter og håndled.

Brug nu dit åndedræt til at gentage afslappelsen. Forestil dig at området mellem dit haleben og dit kønsben får mere plads hver gang du sukker.

Varme

Du kan bruge en varmepude når du laver afspændingsøvelser. Varmen kan hjælpe med at slippe spændingerne. Du kan også svømme og derefter gå i sauna. Svæmningen kan få vækket alle musklerne i bækkenet og saunaens varme kan hjælpe med at slippe.

Afspænd underlivet med Empelvic-metoden

Du lærer:

  • At mærke bevægelserne i bækkenbunden
  • At blive bevidst om hvordan du kan håndtere stimuli og spændinger i bækkenbunden
  • At afspænde og give slip på en spændt bækkenbund

Med Empelvic-puden kan du massere din bækkenbund i dit helt eget tempo og præcist så blødt eller hårdt, som det passer dig.

Du kan følge øvelses videoerne på hjemmesiden eller selv prøve dig frem, hvordan du bedst skaber behag.

Få hurtig effekt

Hvis du masserer og tager dybe rolige vejrtrækninger i nogle minutter, vil du sikkert mærke, at ømheden og de måske stikkende/prikkende fornemmelser bliver mindre påtrængende, og du kan begynde at slappe af i stedet. Så får du også en god oplevelse med selv at kunne kommunikere med dit underliv og berolige muskler og nerver i dit eget tempo.

Hvis du får brug for hjælp, så skriv til os.  Vi vil meget gerne hjælpe dig på vej!

Mere materiale til dig

Da det er en af vores hjertesager at hjælpe med behandling af spændinger, smerter og vaginisme, vil vi løbende lave nyt materiale og film om emnet. Følg vores nyhedsbrev og se når der er nyt til dig.

Myoser og spændinger i underlivet

Bestil Empelvic bækkenbundspuden i dag

Scroll to Top