Forstørret prostata

Det er normalt at prostata vokser fra ca. 40 års-alderen og frem. Symptomerne på en forstørret prostata ligner dem som man kan få ved kræft i prostata og du bør derfor tale med din læge, hvis du oplever tegn på det.

Uanset årsagen til symptomerne viser studier, at træning af penismusklerne (bækkenbunden) kan lindre og nogle gange helt fjerne symptomerne.

Empelvic er en effektiv og behagelig form for træning af penismusklerne. 

Symptomerne

Forstørret prostata kan give en masse irriterende oplevelser; svært ved at starte vandladning, svag stråle, følelsen af at skulle presse for at tisse, efterdryp og svien, inkontinens (ufrivillig vandladning), impotens eller stigende rejsningsbesvær, natlige vandladning og hyppig trang til at tisse.

Undersøgelse

Din læge vil tilbyde at mærke på din prostata for at undersøge om den virker almindeligt forstørret eller har tegn på kræft. Lægen kan mærke prostata med en finger indført i anus.

”Efter min prostata operation kunne jeg ikke få orgasme, havde ondt og min rejsning var anderledes. Efter jeg fandt mig til rette på Empelvic puden og brugte den i 2 dage (ca. 10 minutter ver gang) , fik jeg min kendte rejsning tilbage og kunne nyde min orgasme”

Behandling af forstørret prostata

Hvis din prostata er normalt forstørret, vil du måske blive tilbudt medicin. Medicinen hjælper for nogle. Nogen (ca. 10%) får bivirkninger af medicinen. Det vil uanset hvordan du reagerer på medicinen være dejligt for dig også at få trænet bækkenbunden.

Operation?

Alt efter din læges vurdering og eventuelt dine oplevelser med medicinsk behandling, kan du blive tilbudt en operation hvor dele af prostata fjernes.

Efter heling oplever nogle fortsat vandladningsbesvær og nogle også udfordringer ved rejsningen.

Prostatakræft

Har du kræft i prostata kan du få god hjælp hos Kræftens Bekæmpelse 

Får du strålebehandling eller bliver opereret, vil det også være en stor hjælp for din heling, at lave bækkenbundsøvelser. Mange finder det svært og Empelvic kan være en stor hjælp.

Tør udløsning

Operationen vil ofte medføre at man ikke længere får afgang af sæd ved orgasme da sæden løber tilbage i blæren. Det er ufarligt, og når man har vænnet sig til det, vil orgasmer alligevel føles dejlige. Man kalder det “tør udløsning”.

Bliver man opereret for kræft i prostata er indgrebet større og da vil mange opleve inkontinens samt impotens eller besvær med rejsningen.

At træne dine penismuskler både før og efter operationen kan hjælpe på vandladning og rejsning samt gøre det nemmere at få nydelse trods den “tørre udløsning”.

Forstørret prostata empelvic

Bestil Empelvic bækkenbundspuden i dag

Scroll to Top