Sensualitetsøvelse

Øvelsen giver jer mulighed for at mærke jeres egen og hinandens lyst. At bemærke og sanse lysten for dens egen skyld. Ikke for at den skal føre til noget. Lysten og sansningen er målet i sig selv.

Sæt øvelsen i kalenderen. Helst på et tidspunkt, hvor I ikke er for trætte og hvor I ikke regner med at blive forstyrret. Træn for eksempel hver anden dag eller to gange ugentligt.

Vær nøgne hvis I er komfortable med det, ellers i undertøj.

Tag evt. et varmt bad hver for sig inden. Nogle nyder et lille glas vin eller en halv øl inden, men lad være at være rigtigt påvirkede. I skiftes til at være den aktive og modtagende.

I de første faser er der ”samlejeforbud”. Det vil sige at det er en helt fast aftale mellem jer at I ikke skal have samleje. Hvis én eller begge af jer bliver så tændt at I får lyst til udløsning, gå da hver for sig efter og onanér. Men er det muligt, undlad da at have udløsning. Bliv i oplevelsen af lysten. Lad den findes for sin egen skyld.

I bevæger jer gennem faserne i et tempo, som begge er trygge ved. Først når I begge kan forblive nærværende i hele øvelsen, er I klar til næste fase. Går I i et forløb hos mig, kan vi sammen finde frem til hvornår I er klar til næste fase.

Får I det ikke gjort, er det ikke fordi I er forkerte, men fordi det kan være svært at fordybe sig i sansning og I måske vil have gavn af at komme til en konsultation hvor vi undersøger hvad, som bremser jer.

Vær til stede i hver berøring. I kan eventuelt bruge mandelolie.

Fase  1: I aftaler et klart samleje-forbud. I denne fase undgår I berøring af kønsdele og hvad I oplever, som erogene zoner. Er den ene af jer for eksempel meget sanselig på halsen og plejer at forbinde området med at blive ophidset, da undgå berøring der.

Den ene lægger sig på maven på en komfortabel måde. Den anden sætter sig ved siden af og begynder berøring på skuldrene. Prøv med hele håndfladen. Prøv at skifte til fingerspidserne. Læg mærke til din partners vejrtrækning og respons.

Spørg eventuelt ” er det blødt nok/hårdt nok?”.

Bemærk hvordan det føles i hænderne at berøre. Gennemgå nakke og hovedbund. Vend tilbage til skuldrene. Bevæg dig ned over ryggen, lænden hofterne (undgå balder) bagsiden af lår, knæhaser ben, ankler og fødder. (ca. 10 min. her) 

Bed da din partner vende sig om på ryggen.

Start igen omkring skuldrene. Op over hals, kinder, kæber, panden.

Tilbage til skuldre, nedover brystkasse (undgår bryster/brystvorter) husk siderne, over maven lysken lår knæ, ben, ankler fødder.

Og så skifter I.

Den, som modtager skal blot nyde/sanse uden at ville andet med det eller opleve at skulle give igen. Blot tage imod. Hvis eller når opmærksomheden forsvinder lidt og tankerne driver, styr da venligt og bestemt din opmærksomhed tilbage til berøringen.

Til sidst kan I ligge med ansigtet vendt mod hinanden. Kigge hinanden i øjnene hvis det føles godt for jer. I kan tale om øvelsen eller blot være sammen.

Fase 2: Nu kan I gentage øvelsen og også berøre erogene zoner og kønsdele. I inddrager de områder, som I hver især oplever som særligt sanselige, men berører dem og kønsdelene, som resten af kroppen, blidt og nysgerrigt.  I har stadig en klar aftale om samleje forbud! I afslutter atter med ansigtet vendt mod hinanden.

Fase 3: Nu gentager i som i fase 2, men denne gang dvæler I ved de erogene zoner og kønsdelene. I har stadig en klar aftale om samleje forbud! Den, som er den berørende, lægger mærke til den modtagendes respons ved berøring af kønsdele/erogene områder. Gentager det, som den anden giver udtryk for (helst uden ord) er lystfyldt, men uden at opleve det som stimulation til at opildne lyst. Følg blot med i de signaler din partner giver om behag. Undgå at falde ind i eventuelle tidligere vaner og forventninger til hvad, den anden kan lide. I afslutter atter med ansigtet vendt mod hinanden.

Fase 4 : Nu gentager i som i fase 3. I nyder at berøre og blive berørt. I lægger mærke til hinandens respons. Og når I ligger ansigt mod ansigt, kan I have samleje hvis I er enige om det. Husk dog altid, at samleje ikke er målet med at tilbringe tid og nydelse med hinanden. At bruge tid på at udforske lyst sammen, blot for lysten og sansningens skyld, er en uvurderlig oplevelse. Ingen har nogensinde krav på dette eller på samlejet. Vi er blot heldige de gange

 

Scroll to Top